Beginnend volleyballer: en nu?

Blog Beginnend volleyballer: en nu?

Iedereen weet wel wat volleybal is, maar wat heb je allemaal nodig hebt als je net begint? Dat kan bijna niemand jou vertellen. Welke schoenen zijn nu het best? Wat heb ik allemaal nodig? Waar moet ik op letten als ik in het veld sta? Dit zijn allemaal dingen die voor veel mensen nog niet duidelijk zijn.

Wat heb je allemaal nodig?

Als je begint met volleyballen heb je natuurlijk eerst een club nodig waar je training kunt krijgen met je team. Voor de meeste volleyballers begint het bij een club in de buurt. Woon je ergens in het oosten, is het niet slim om in het westen een club te zoeken. Als je een club gevonden hebt begint het bij de kleding die je nodig hebt Je hebt uiteraard schoenen nodig. Je moet zelf eventjes kijken welke schoenen je fijn vindt zitten. Wel moet je schoenen hebben die bedoeld zijn voor in de zaal. Naast schoenen heb je ook kniebeschermers nodig. Zo bescherm jij je knieën tegen wonden van de zaal. Als laatste heb je natuurlijk een sportshirt en een sportbroekje nodig. Het maakt in principe niet veel uit van welk merk je het koopt. Een goed merk voor volleybal is het merk Erima.

Het spel

Nu je alles in huis hebt gehaald voor je volleybalavontuur kan het spel beginnen. Je staat in het veld met zes personen. Het doel van de sport is zorgen dat de bal niet aan jouw kant in het veld valt. Je mag de bal maximaal drie keer overspelen voordat hij weer naar de andere kant moet. Verder is het belangrijk dat je blijft communiceren met je teamgenoten wie de bal pakt.

Plezier hebben

Je weet nu als het goed is een beetje de basis van het volleyballen. Alleen het belangrijkste ontbreekt nog. Dat is uiteraard plezier hebben in wat je doet. Je kunt bijvoorbeeld verschillende activiteiten doen buiten het volleyballen om met je team. Het enige belangrijke van sporten in het algemeen is plezier hebben. Dus veel plezier met je volleybalavontuur en misschien zien we je ooit wel in het Nederlands team. ;)

Recente berichten