Formule 1, de belangrijkste feitjes

Blog Formule 1, de belangrijkste feitjes

Je hoort veel verhalen over de Formule 1. Max Verstappen die voor de zoveelste keer weer een wedstrijd gewonnen heeft. Iedere zondag moet iedereen weer achter de televisie zitten. Iedereen om je heen heeft het over de Formule 1, maar jij hebt geen idee waar je naar zit te kijken. Het zijn toch alleen maar mannen die rondjes rijden?

Max Verstappen

Veel mensen om je heen zijn fan van Max Verstappen. Hij is ook de Nederlandse coureur die voor Red Bull racet. Red Bull is een team in de wereld van de Formule 1. Max is al vroeg begonnen met racen. Hij begon op vierjarige leeftijd al met karten en deed wedstrijden vanaf toen hij zeven was. Zijn vader Jos Verstappen, is zelf een bekend Formule 1 coureur geweest. Zo is ook Max in het wereldje beland van de Formule 1. Hij is de jongste Formule 1 coureur ooit. Ook is hij de jongste winnaar van een Grand Prix ooit.

Grand Prix

Nu vraag je je natuurlijk af wat een Grand Prix is. Een Grand Prix is heel simpel gezegd een losse race. Je hebt een kampioenschap waarin verschillende soorten races worden gehouden. Per Grand Prix vallen er punten te winnen. De eerste tien coureurs die over de finish komen krijgen punten. Als je als eerste binnenkomt krijg je 25 punten. De tweede krijgt achttien punten en de derde krijgt vijftien punten. Zo kom je hoger in het klassement en kun je uiteindelijk het kampioenschap winnen.

Kwalificatierace

Voordat je kunt starten moet je eerst weten waar je moet starten. Hiervoor zijn de kwalificatieraces bedacht. Je rijdt drie rondes en de coureurs met de snelste tijd mogen door naar de volgende ronde. De eerste ronde heet Q1, de tweede ronde Q2 en de laatste ronde Q3. In Q1 gaan de vijf coureurs die het minst snel waren eruit. In Q2 geldt het hetzelfde. In Q3 moet je de snelste ronde rijden om op de eerste plek te starten. Hopelijk kun je nu gezellig meepraten met je vrienden en snap je wat de Formule 1 inhoudt.

Recente berichten