Het voorjaar is aangebroken! Welk speelgoed is leuk voor buiten?

Blog Het voorjaar is aangebroken! Welk speelgoed is leuk voor buiten?

Eindelijk! Het mooie weer in Nederland is weer aangebroken dus we kunnen lekker buiten gaan spelen. En wat is er nou leuker dan een potje voetballen, skeeleren of knikkeren? Daarnaast wordt er lekker vitamine D opgebouwd en is het goed voor de sociale vaardigheden. Er zijn zoveel opties voor buitenspeelgoed voor in de tuin of om buiten te gebruiken met buurtkinderen, vriendjes en vriendinnetjes.

Lekker naar buiten

Met dit mooie weer kom je elkaar buiten weer sneller tegen. Om dan samen wat leuks te kunnen doen zijn er talloze opties. Neem eens een voetbal mee naar het dichtstbijzijnde voetbalveldje. Als er geen voetbalveldje in de buurt is kan je natuurlijk altijd nog mini voetbalgoaltjes aanschaffen. Die zet je ter plekke makkelijk in elkaar en voetballen maar! Of zoek eens ouderwets een knikkerpotje op en hiervoor geldt ook wanneer je er geen hebt, neem er zelf een mee en gaan met die banaan! Mocht je helemaal geen knikkers meer hebben zijn ze altijd nog te koop bij een speelgoedwinkel als Top1Toys. Knikkers kan je in alle soorten en maten krijgen. Van blauw en roze tot aan knikkers van YouTuber Enzo Knol. Toch wat meer actie? Dan is een vang en/of werpspel altijd een goede optie. Zo kan je tennisrackets met klittenband en een bal aanschaffen of een jeu de boules set. Voor een potje bowlen, maar dan zonder de kosten van een bowlingbaan kan je een kegelspel voor in de openlucht aanschaffen.

Nostalgie

Om nog even door te gaan op dat leuke, nostalgische, speelgoed zijn er nog meer leuke dingen om buiten te doen. Denk aan stoepkrijten, want wie maakt er nou geen mooi hinkel pad met zijn/haar vrienden. En het mooie aan stoepkrijt is dat je dit ook alleen kunt doen. Dus ook al is er even niemand om mee te spelen, je kan altijd in de weer met een emmer stoepkrijt. Nog iets wat leuk is om zowel alleen als samen te doen is skeeleren. Van jong tot oud kan je een paar skeelers aanschaffen. Ben je wat jonger, dan kun je natuurlijk ook altijd nog de rolschaatsen aantrekken. Wat nog meer rolt en vermakelijk is voor buiten is een step. Steppen naar school, steppen door de straat, het kan allemaal. Ook een step is in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Als je helemaal wil uitpakken in rollend speelgoed, denk dan eens aan een traptractor. Maak het compleet met een metalen kruiwagen en waan je zo in het leven van een echte boer! 

Recente berichten