Wat heb je nodig als je in een bus wilt wonen?

Blog Wat heb je nodig als je in een bus wilt wonen?

Het is een droom van heel veel mensen. Weinig mensen durven daadwerkelijk de stap te zetten: wonen in een bus. Wat heb je nu allemaal nodig? Wat zijn de mooie plekken om heen te gaan? Is het duur? Maar boven alles, is het te doen voor mij?

Hoe ziet je bus eruit?

Als je in een bus wilt wonen heb je uiteraard een bus nodig. Het maakt in principe niet echt uit wat voor een bus. Handig is wel dat het genoeg ruimte heeft voor alles wat je nodig hebt. Het is ideaal om een kookstel te hebben om je eten op te bereiden. Ook is het handig om een bed te hebben waar je lekker in kunt slapen. Bovendien is een goed matras ook aan te raden , zodat je comfortabel kunt slapen. Verder is een tafel met stoelen of een bankje ook een aanrader. Een tafel die er vast inzit is makkelijk en je hoeft geen eigen tafel mee te nemen. Dat scheelt ook weer ruimte.

De kosten

Als je in een bus woont heb je natuurlijk wel bepaalde kosten. Ten eerste krijg je kosten doordat je natuurlijk rijdt en daardoor brandstof verbruikt. Ten tweede krijg je ook nog te maken met wegenbelasting. Rijd je toevallig in Frankrijk dan kun je ook nog te maken krijgen met tolwegen. Ook een autoverzekering is handig om te hebben. Je moet wel bedenken dat je nu geen huis hebt dus moet je voor jezelf afwegen wat goedkoper is.

Mooie landen

Als je eindelijk je busje gekocht hebt en elke verzekering hebt afgesloten die je nodig hebt, dan kun je eindelijk de weg op. Eindelijk onderweg naar alle mooie hotspots en genieten van het mooie weer in het zuiden. Het voordeel van een bus is dat je overal heen kunt rijden waar je maar heen wilt. Wil je graag het noorderlicht zien? Je kunt makkelijk richting het noorden van Europa rijden. Heb je zin in een lekker zonnetje? Het zuiden is ook voor een busje makkelijk te bereiken. Veel plezier op jullie mooie reis en geniet ervan!

Recente berichten